Oilika ettevõttes kanepiõli on saadud külmpressmeetodil. Õlipressimine toimub hüdraulilises pressis toatemperatuuril ja ei puutu kokku metalliga. Külmpressmeetodil õlitemperatuur jääb alla 45°C, et säiliksid õli kasulikud omadused.
On hea oomega-3 rasvhapete sisaldusega – 20,02 g 100 ml kohta. Samuti kanepiõlis on palju E-vitamiini. E-vitamiin on vajalik rakkude vananemise pidurdamiseks. See on asendamatu rasvlahustuv vitamiin, mille omastamine sõltub rasvade olemasolust. Kanepiõli on üks parimatest E-vitamiini allikatest. Oilika kanepiõlis on kõige rohkem E-vitamiini meie õlidest – 93,12 mg 100 ml kohta!
Kanepiõli on rikkaliku tumerohelist värvi ja meeldiva pähklise maitsega.
Kuhu tasub lisada Oilika kanepiõli:
• Hommikusöögiks võileiva peale
• Soolased pudrud
• Kõige tavalisem tomati-kurgi salat koos meie kanepiõliga läheb palju maitsvamaks
• Kanepiõli suurepäraselt sobib hapukapsale
• Kasuta kanepiõli külmadele roogadele (salatid, kastmed,..)
• Juba valmistatud roogade maitsestamiseks (soojad toidud, ahjus küpsetatud köögiviljad..) sobib suurepäraselt
• Õli saab kasutada baasõlina ja koos eeterlike õlidega nahahoolduses
NB! Külmpressitud õlid on väga tundlikud kõrge temperatuuri suhtes, sellepärast ei sobi Oilika kanepiõli praadimiseks ega küpsetamiseks.