Alates 75€ TASUTA TARNE!

Sulge otsing
Otsi tooteid

Tooted

Ostukorv

Selle nädala staar Taluturul: Fermency!

12.10.2020

Fermency kasvas välja kahe fermendimuti, Mirjami ja Maria katsetusest teha ise kimchit. Hästi klappinud ja üksteist tasakaalustanud oleme juba varajasest noorusest peale. Sarnased tõekspidamised nii elus kui köögis on hoidnud meid koos. Sellises sünergias sündis ka meie esimene toode – krõmpsuv peakapsa kimchi ehk Krimchi, millest sattusime nii sõltuvusse, et ilma oli suhteliselt võimatu edasi elada. Loogilise jätkuna sai 2019 aasta kevadel asutatud meie ühine ettevõte – Fermency. Lisaks peakapsa kimchile hakkasime tootma ka traditsioonilist hiinakapsa kimchit. 2019 aasta suvel lisandus Krimchile ka Krefti – tuline ja särtsakas fermenteeritud tšillikaste. Tulevikus on tooteperekonda lisandumas igasugu põnevaid tegelasi.

Mis on fermenteerimine?

Fermenteerimine on toidus soovitud muutuse saavutamine mikroorganismide (bakterid, seened) toimel. Mikroorganismid on vanimad eluvormid meie planeedil ning nad on kõikjal meie ümber – õhus, mullas, taimedel, mida sööme. Ka meie enda kehast umbes poole moodustavad mikroorganismide populatsioonid.  Toidu fermenteerimise kunst on sama vana kui aeg ning levinud kõikides maailma kultuurides. Hapendamise protsessi ning piimhappebakteritega oleme juba sõbraks saanud, palju katsetamist ja avastamist seisab veel ees – loodame, et ühinete meiega sel teekonnal!

Puhtad maitsed, elav toit.

Kõik meie tooted on naturaalselt fermenteeritud ning valmistatud käsitööna. Peame oluliseks, et hapendatud toidus säiliksid piimhappebakterid – elu! Väärtustame loomulikke maitseid, mis fermentatsiooni käigus välja kujunevad – seetõttu ei kasuta me äädikat, suhkrut, õli ega muid lisandeid.

Taluturu sotsiaalmeedias on käimas Fermency auhinnamäng! Loosi läheb 2 komplekti fermenteeritud headust. Osalemiseks otsi üles loosipostitus Taluturu Facebookist või Instagramist.

Meie kodulehega saad tutvuda www.fermency.ee